C-A-T Gen 7 Blå ÖVNING

Combat Application Tourniquet

C-A-T Gen 7 Blå ÖVNING

Combat Application Tourniquet

Combat Application Tourniquet (C-A-T) är ett avsnörande förband (enhandstourniquet) som helt kan stoppa en livshotande artärblödning i utskjutande kroppsdelar som armar och ben. Avsedd för övning!

549 kr

LIKNANDE PRODUKTER

C•A•T Resources

Om C•A•T Resources

Beskrivning

Combat Application Tourniquet (CAT) Generation 7 är en liten och lätt enhandstourniquet som helt kan stoppa en livshotande artärblödning i armar och ben.

Den blå C-A-T Tourniqueten är särskilt framtagen för att endast användas vid övningsverksamhet/träning men den har samma funktion och princip som den svarta och den orangea.

Det avsnörande förbandet/tourniqueten har ett självhäftande band och ett anpassningsbart friktionsspänne som gör att den passar till många olika omkretsar. Spännarmen, som enkelt hanteras med en hand, använder ett fritt invändigt band för att kunna ge ett större och mer omfattande tryck på det aktuella området. Spännarmen låses sedan i sitt läge (fortfarande med en hand) med en inbyggd krok. För att ytterligare säkra spännarmen under transport använder man ett kardborreband som låser över krokarna.

Livshotande blödning
För livshotande blödningar används avsnörande förband som första hands åtgärd. Ny evidens visar på vikten av snabb kontroll av blödningen och att avsnörande förband inte leder till de biverkningar som man traditionellt har trott.

Livshotande yttre blödning bör behandlas först i A-E omhändertagandet och många konceptkurser har gått över till C-A-E. Det stora C innebär kontroll av yttre livshotande blödningar först i omhändertagandet.

Nya rön efter erfarenheter i konflikterna i Afghanistan och Irak har visat att man måste prioritera livshotande blödning först i A-E omhändertagandet. Med aggressiv behandling av livshotande yttre blödning först så minskar man risken för att trauma patienten hamnar i en negativ spiral och kommer in i den dödliga triaden (hypotermi-acidos- koagulapati).

Avsnörande Förband skall användas som en tillfällig åtgärd för att kunna transportera patienten till operation och för att minska risken för att patienten hamnar i den dödliga triaden.

Vid livshotande blödningar där det är svårt att använda avsnörande förband p.g.a. anatomin så rekommenderas tryck/tamponering som förstahands åtgärd. Tamponeringen kan med fördel bestå av hemostatiska förband, då dessa innehåller ämnen som avser att stanna blödningen snabbare.

Mer information

Vikt 86 g
Dimensioner 18 × 4 × 7 cm

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “C-A-T Gen 7 Blå ÖVNING”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

HUR VET JAG VILKEN MODELL AV FÖRBANDSLÅDA SOM JAG SKA KÖPA?

Hjärtstartaren bör placeras på en plats där den är lättåtkomlig och synlig. Antingen på ett enkelt anpassat fäste eller i ett skåp gjort för hjärtstartare.

Märk upp den tydligt med skyltar och se till att se till att alla vet var den är placerad.

Placera den gärna tillsammans med en brandsläckare och första hjälpen väska.

Förslag på placering är t.ex. trappuppgång, olika gemensamhetslokaler som finns på innergården som t.ex. relaxavdelningar, tvättstuga, samlingslokaler, etc.

Hjärtstartaren kan också placeras utomhus. För det finns det speciella skåp med tillval som t.ex. larm, värme, etc.

Produktblad - CAT Tourniquet Gen 7

DU KANSKE OCKSÅ ÄR INTRESSERAD AV...

Du gillar kanske också…