D-HLR

HLR-kurs med fördjupning i defibrillator

D-HLR

HLR-kurs med fördjupning i defibrillator

Grunden i kursen är samma som vår ordinarie “HLR med hjärtstartare (HLR Vuxen)”, men under “D-HLR” kursen fördjupar vi oss i användandet av hjärtstartare inriktad till de som förväntas kunna lite mer än gemene man.

Artikelnummer: DHLR Kategori: Etiketter: , , , , , , , ,
våra kurser
våra kurser

LIKNANDE PRODUKTER

våra kurser

Om våra kurser

Vårt utbud av kurser i första hjälpen och HLR stärker din förmåga att hjälpa till när det verkligen behövs. Det är egentligen inte speciellt svårt men att hamna i en akut situation kan vara skrämmande. Om du inte har självförtroendet att våga rycka in och hjälpa till är dessvärre dina kunskaper bortkastade. Därför fokuserar våra kurser mycket på den mentala biten för att få deltagarna att våga hjälpa till och att våga använda sina kunskaper, vilket är steg nummer ett till en lyckad räddning.

Vi garanterar högsta kvalitet på en effektiv utbildning som kan rädda liv och kurserna kan genomföras på allt från 1 timme till flera dagar beroende på alternativ. Vi ger vi deltagarna de kunskaper, verktyg och det självförtroende som behövs för att rädda liv.

Beskrivning

Det kommer alltid att inträffa oförutsedda olyckor och akuta sjukdomsfall i arbetslivet och de första 3 minuterna är de mest kritiska…

…därför är det viktigt att ha en god beredskap på arbetsplatsen i första hjälpen och HLR. Med vår “D-HLR” kurs får du livsviktiga utökade kunskaper i de åtgärder kring hjärt- och lungräddning, hjärtstartare och luftvägsstopp som omedelbart måste vidtas på plats för att återställa och upprätthålla livsviktiga kroppsfunktioner i väntan på ambulans. Med kursens kunskaper blir du en trygghet för din omgivning.

Grunden i kursen är samma som vår ordinarie “HLR med hjärtstartare (HLR Vuxen)”, men under “D-HLR” kursen fördjupar vi oss i användandet av hjärtstartare inriktad till de som förväntas kunna lite mer än gemene man. Under “D-HLR” kursen övas även tvåmannaräddning och användandet av andningsmask (och om det finns på arbetsplatsen även syrgas) samt hur man under håller en hjärtstartare och vilka rutiner som bör gälla angående hjärtstartare.

Fokusområden kan vara den som är ansvarig för hjärtstartaren på arbetsplatsen eller i organisationen, anställda på publika anläggningar, de som är utvalda “samariter” eller “första hälpare”, skyddsombud och insatspersonal. Kursen följer internationella, europeiska och nationella svenska och europeiska riktlinjerna enligt Svenska HLRrrådet och ERC (European Resuscitation Council).

Under kursen varvas teori med praktik. Varje deltagare övar på en egen docka. Mycket fokus läggs på praktik och modet att våga hjälpa till vid olyckor.  Under kursen får deltagarna praktiskt använda sina kunskaper i scenarion.

Följande moment ingår:
– Att våga rädda liv
– Kedjan som räddar liv
– L-ABC(DE)
– Livsfarligt läge
– Larmrutiner
– Hjärtat (hjärtats funktion samt hjärtinfarkt och hjärtstopp)
– Medvetandekontroll
– Öppna luftvägar & andningskontroll
– HLR med både en- och två-livräddarteknik samt att använda andningsmask
– Användandet av hjärtstartare/defibrillator
– Underhåll och rutiner gällande hjärtstartare
– Användandet av syrgasutrustning (om detta finns på arbetsplatsen)
– Luftvägsstopp
– Stabilt sidoläge
– Stroke
– Cirkulationssvikt
– Scenarion

Öva regelbundet på hjärt- och lungräddning efter kursen. Repetitionskurs bör göras inom 1-2 år

Mer information

Kurskod

DHLR

Kurstyp

Lärarledd kurs

Antal deltagare

6 st.

Kurslängd

5 timmar (Repetition inom 1 år, 4 timmar)

Målgrupp

De med särskilt ansvar för hjärtstartare på arbetsplatser eller publika anläggningar samt insatspersonal och de som i sin yrkesroll förväntas kunna utöva första hjälpen eller HLR (ex. säkerhetsvakter, taxichaufförer, personal på friskvårdsanläggningar / simhallar / skolor, polis, brandmän, etc.)

Kursmål

Efter genomförd kurs ska du kunna ta ansvar i en hjärt- och lungräddnings situation med hjärtstartare för att omedelbart kunna ingripa vid hjärtstopp och luftvägsstopp på plats för att återställa och upprätthålla livsviktiga kroppsfunktioner.

Förkunskaper

Inga särskilda förkunskaper krävs men kursbok skall läsas in innan kursen.

Kursbevis

Efter genomförd kurs får deltagaren kompetensbevis för D-HLR och luftvägsstopp samt diplom för genomförd kurs "D-HLR".

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “D-HLR”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

VAD SKILJER DE OLIKA KURSERNA ÅT?

För en jämförelse mellan de olika kurserna rekommenderar vi att du tittar på våran kursjämförelse som du hittar här.

ÄR DET NÅGOT ÅLDERSKRAV PÅ KURSERNA?

Nej, rent tekniskt kan all deltaga oavsett ålder, men 10 år är en lämplig riktlinje för att man ska kunna ta till sig kunskaperna.

Här hittar du en jämförelse mellan våra kurser.

FINNS DET NÅGOT FÖRKRAV PÅ KURSERNA?

Nej, generellt sett är det inga förkrav. Vissa kurser, som t.ex. el-skador, kan ha HLR med hjärtstartare som förkrav, men i våra kursbeskrivningar framgår tydligt vad som gäller för respektive kurs.

Här hittar du en jämförelse mellan våra kurser.

DU KANSKE OCKSÅ ÄR INTRESSERAD AV...

Du gillar kanske också…