Om Xpozed

Jag som äger och driver Xpozed heter Jonas Sundquist. Jag är en erfaren och certifierad första hjälpen och HLR-instruktör inom både Svenska HLR-rådet och den internationella organisationen Emergency First Response. Jag har utbildat sedan 1994.

Xpozed är ett företag som regelbundet genomför utbildningar åt små och stora företag, organisationer, grupper, och privatpersoner som t.ex. Sandvik, SECO Tools, Scandlines samt huvudkonsult åt Teknikutbildarna, etc.

Vi är också återförsäljare av Physio-Control, Philips och Zoll hjärtstartare och medicinsk- och första hjälpen utrustning som t.ex. Cederroth, IM-Medico, MedidyneSnögg, Burnshield, Laerdal, pulsoximetrar från Nonin. Vi säljer även världens minsta brandsläckare MAUS som släcker alla små bränder utan släckrester

Jag är SSG-certifierad.

Förutom att jag är instruktör är jag utbildad badvakt inom Svenska Livräddningssällskapet och har jobbat som badvakt, har militär utbildning inom akutsjukvård och gruppsjukvårdare från min värnplikt som plutonsbefäl på Kustjägarna och inom Försvarsutbildarna, har utbildat i dykning och räddningsdykning i över 22 år inom organisationerna PADI, IAHD, ANDI och PADI TECH REC, är fartygsbefäl och utbildad i säkerhet till sjöss och krishantering och har dessutom erfarenhet från verkliga olyckor och räddningar.

I mitt jobb som dyk- och expeditionsguide med erfarenhet från hög höjd, kalla miljöer, strömmande vatten och andra avlägsna och riskfyllda miljöer är jag van att hantera människor i olika akuta situationer. Jag har erfarenhet från bl.a. Antarktis, Arktis (Svalbard, Grönland), Ryssland, Afrika, Europa, Nord- och Sydamerika och Asien och spenderar drygt 50 dagar om året på hög höjd i utsatta miljöer.

Min utbildningsfilosofi baseras på att det inte alltid fungerar som det gör i kursböckerna eller enligt en mall, därför lägger jag mycket tid och fokus under mina utbildningar på att få deltagrna att lära sig att prioritera, våga och vara kreativ.

Tillsammans med Ola Skinnarmo äger jag dessutom ett expeditionsreseföretag som heter Expeditionsresor (www.expeditionsresor.se). Ta gärna en titt på vår hemsida för mer information om hur du kan följa med på ditt livs äventyr.

Jag jobbar också som fotograf och föreläsare. Om du är intresserad av att hyra in mig som föreläsare om mina guideäventyr och hur du kan lyckas med dina mål kan du läsa mer om det på min personliga hemsida (www.jonassundquist.se).

 

Xpozed är SSG-certifierad

hlr-logo ERC-logo_63 laerdal_ogo logobar_red_120 cederroth_logga_1aid physiocontrol-logo maus_logo_rw_down medidyne_logo snogg_logo_150 nikon_at_the_heart_of_the_image philips_brand_logo_all_brefr-logo-header1 Zoll AED