I filmer slutar det oftast lyckligt…

Tyvärr gör det inte alltid det i verkliga livet. Ökad stress i samhället, direkt eller indirekt, påverkar vår hälsa mer än vi tror och sjukdomar och hälsotillstånd som vanligtvis bara kopplas ihop med t.ex. hög ålder och kraftig övervikt kryper allt längre ner i åldrarna. Inte nog med det, varje dag utsätter vi oss för situationer där du eller andra i din omgivning kan hamna i livshotande situationer.

– ”Detta ställer högre och högre krav på oss som medmänniskor!”

Givetvis finns det en hel del som vi kan göra för att påverka detta i förebyggande syfte men hur gör vi om olyckan är framme? Vet du t.ex. vad du ska göra om en medarbetare eller kund får en hjärtattack under ett träningspass eller på jobbet? Vet du hur du kan hjälpa en familjemedlem som sätter i halsen och kvävs? Har du de kunskaper som behövs för att assistera en annan medmänniska om du kommer till en trafikolycksplats? Vad gör du om din granne klipper av sladden till häcksaxen och får en elchock? Oavsett om du vet allt detta…är du säker på att andra i din omgivning vet hur de hjälper DIG om det är DU som är offret?

– ”Vi vill ge dig och dina medarbetare ett erbjudande för livet!”

Xpozed är ett företag som regelbundet utbildar inom Hjärt- och lungräddning och första hjälpen. Jag, Jonas, är en erfaren och certifierad första hjälpen och HLR-instruktör inom både Svenska Rådet för Hjärt-lung räddning och den internationella organisationen Emergency First Response, är utbildad badvakt inom Svenska Livräddningssällskapet, har militär utbildning på HLR- och första hjälpen i fält, har utbildat räddningsdykare i över 20 år, är utbildad i krishantering och har dessutom erfarenhet från verkliga olyckor och räddningar.

Våra kurser lägger mycket fokus på den mentala biten för att få deltagarna att våga hjälpa till, vilket är steg nummer ett för en lyckad räddning. Vi garanterar högsta kvalitet på en effektiv utbildning som kan rädda liv och kurserna kan genomföras på allt från 2,5-8 timmar beroende på alternativ. Vi ger vi dig de kunskaper, verktyg och det självförtroende som behövs för att få fler lyckliga slut även i verkligheten.

Så ge dig själv och dina medmänniskor en livförsäkring. Vi på Xpozed tycker att överlevandestatistiken kan förbättras, och vi vill vara en del av det. Anmäl dig till en kurs nu och se till att det finns en hjärtstartare i närheten.

Nyhetsbrev