Tips på bra appar

Xpozed - Tips på bra appar - Krisinformation

Krisinformation

Den officiella appen från MSB (myndigheten för Säkerhet och Beredskap). Få den senaste krisinformationen direkt i din app.

Xpozed - Tips på bra appar - 112

112

Om du ringer 112 från appen kan SOS se GPS-koordinaterna för var du befinner genom telefonens platstjänster. Superbra om du inte riktigt vet var du befinner dig (kanske på en enslig skogsväg), befinner dig i en hotfull situation och inte kan prata, om du inte kan prata p.g.a. stängda luftvägar, etc.

Xpozed - Tips på bra appar - SMS-livräddare

SMS-livräddare

Om du är utbildad i HLR kan du anmäla dig som SMS-livräddare och via mobilen bli tillkallad om du befinner dig i närheten av en olycksplats.
Läs mer på SMSlivräddare (smslivraddare.se).

Xpozed - Tips på bra appar - Rädda Hjärtat

Rädda hjärtat

I hjärtstartarregistret kan du lätt och snabbt hitta på den närmaste hjärtstartaren som är registrerad. Du kan också få instruktioner för hur du genomför HLR. Finns även som hemsida. Läs mer på vår sida med Tips på bra länkar.

Xpozed - Tips på bra appar - Röda Korset Första Hjälpen

Röda Korset Första Hjälpen

Svenska Röda Korsets Första hjälpen-app ger dig direkt all information du behöver i de vanligaste nödsituationerna. Med videoklipp, interaktiva kunskapstester och enkla steg-för-steg-råd är det lättare än någonsin att lära sig grunderna i första hjälpen.

OBS! Kom ihåg att appen ersätter inte de kunskaper som du får genom att gå en kurs och regelbundet gå repetitionskurser. Den är endast till för att vara ett stöd.
Läs mer på vår sida med Tips på bra länkar.

Xpozed - Tips på bra appar - Trygg Hansa Första Hjälpen

Trygg Hansa Första Hjälpen

I denna applikation kan du läsa mer om vilka åtgärder som bör vidtas både vid små och större olyckor, testa dina kunskaper i vår quiz samt enkelt hitta närmaste sjukhus, vårdcentral eller apotek baserat på var du befinner dig. Du kan även öva Hjärt och Lungräddning (HLR) i den interaktiva guiden. Applikationen ska förstås bara ses som ett komplement och inte en ersättning för att t ex gå en kurs.

Läs mer på vår sida med Tips på bra länkar.

Xpozed - Tips på bra appar - Cederroth First Aid

Cederroth First Aid

Cederroth har utvecklat enkla och tydliga instruktioner som bygger på animerade illustrationer. Med denna applikation kan du själv, i din egen takt, lära dig mer eller repetera hur du bäst ger Första Hjälpen, för olika typer av skador, till människor i olika åldrar.

Appen ersätter inte kunskapen du får genom att gå en kurs och regelbundet gå uppdateringskurser, men det är en bra app som fickminne.
Läs mer på vår sida med Tips på bra länkar.

Xpozed - Tips på bra appar - Stroke Riksförbundet

AKUT – Stroke Riksförbundet 

Lär dig känna igen STROKE med Stroke Riksförbundets AKUT Stroke test App.
Läs mer på vår sida med Tips på bra länkar.

Xpozed - Tips på bra appar - Medical ID Nödsituation

Medical ID Nödsituation 

Medical ID gör det möjligt att skapa medicinska profiler som är tillgängliga från din låsskärm. I nödfall ger profiler snabb åtkomst till viktig information som din allergier, blodgrupp, medicinska kontakter etc. som är nödvändiga för att räddningspersonal, läkare eller medicinsk personal måste vidta åtgärder. Du kan också dela din plats med nödkontakter även när appen är stängd (i upp till 24 timmar eller tills du slutar dela).
Läs mer på vår sida med Tips på bra länkar.

Xpozed - Tips på bra appar - SOS Emergency App

SOS Emergency App 

Lägg in din akontakter i appen och när du larmar via appen får de på din kontaktlista ett sms så att du kan få hjälp eller att dom kan hjälpa dig att larma!
Appen använder telefonens platstjänster/GPS-funktionalitet och skickar med din position, tiden för när du larmade samt ett fördefinierat och skräddarsytt meddelande.
Läs mer på vår sida med Tips på bra länkar.

Xpozed - Tips på bra appar - Svevia Säkerhetsapp

Svevia Säkerhetsapp

Genom appen larmas dina kontakter om det hänt dig något.

Med hjälp av tjänsten kan du enkelt larma förvalda kontakter, som då kan se din position via en karta. Genom appen anger du uppskattad tid för ditt ensamarbete. Avbryter du sedan inte nedräkningen inom utsatt tid larmas dina förvalda kontakter automatiskt via SMS och, om de själva har appen installerad, pushnotis. Dina förvalda kontakter behöver inte installera appen för att nås av larmet – alla som kan ta emot ett SMS kan ta emot ett larm. Med appen kan du även skicka akutlarm om du befinner dig i nöd. Larmet för ensamarbete kan såklart nyttjas även privat, exempelvis vid en kvällspromenad eller då du utför ensamarbete i hemmet.
Läs mer på vår sida med Tips på bra länkar.

Xpozed - Tips på bra appar - Brandrisk ute

Brandrisk ute

Brandrisk Ute är en app från Myndigheten för samhällsskydd och beredskap som riktar sig till privatpersoner. Under främst vår och sommar hjälper appen dig att hålla koll på brandrisken i skog och mark. Du får information och råd som hjälper dig att minska din risk att orsaka gräs- och skogsbränder, till exempel om du ska elda eller grilla.

Med hjälp av positionering i din Androidenhet presenterar appen aktuell brandriskprognos för din plats. Du kan också söka brandrisk för andra platser och spara platser som favoriter. Du kan visa olika typer av prognoser, som spridningsrisk för skogsbrand, bränsleuttorkning och gräsbrandsrisk.

Läs mer på vår sida med Tips på bra länkar.