Barn-HLR

HLR med fokus på barn och spädbarn

Barn-HLR

HLR med fokus på barn och spädbarn

Det finns förmodligen få situationer som kan vara så skrämmande som att inte kunna hjälpa ett barn i nöd.

Med kursen “Barn-HLR” får du livsviktiga kunskaper i de åtgärder kring hjärt- och lungräddning, hjärtstartare och luftvägsstopp som omedelbart måste vidtas på plats för att återställa och upprätthålla barnets livsviktiga kroppsfunktioner i väntan på ambulans.

Artikelnummer: BHLR Kategori: Etiketter: , , ,
våra kurser
våra kurser

LIKNANDE PRODUKTER

våra kurser

Om våra kurser

Vårt utbud av kurser i första hjälpen och HLR stärker din förmåga att hjälpa till när det verkligen behövs. Det är egentligen inte speciellt svårt men att hamna i en akut situation kan vara skrämmande. Om du inte har självförtroendet att våga rycka in och hjälpa till är dessvärre dina kunskaper bortkastade. Därför fokuserar våra kurser mycket på den mentala biten för att få deltagarna att våga hjälpa till och att våga använda sina kunskaper, vilket är steg nummer ett till en lyckad räddning.

Vi garanterar högsta kvalitet på en effektiv utbildning som kan rädda liv och kurserna kan genomföras på allt från 1 timme till flera dagar beroende på alternativ. Vi ger vi deltagarna de kunskaper, verktyg och det självförtroende som behövs för att rädda liv.

Beskrivning

Det finns förmodligen få situationer som kan vara så skrämmande som att inte kunna hjälpa ett barn i nöd.

Med kursen “Barn-HLR” får du livsviktiga kunskaper i de åtgärder kring hjärt- och lungräddning, hjärtstartare och luftvägsstopp som omedelbart måste vidtas på plats för att återställa och upprätthålla barnets livsviktiga kroppsfunktioner i väntan på ambulans. Med kursens kunskaper blir du en trygghet för din omgivning.

Utbildningen följer internationella, Europeiska och nationella riktlinjer för HLR, hjärtstartare och första hjälpen enligt Svenska HLR‐rådet och ERC (European Resucitation Council).

Inkluderar HLR och hjärtstartare med inriktning behandling av spädbarn och barn. Under kursen varvas teori med praktik. Varje deltagare övar på en egen docka. Mycket fokus läggs på praktik och modet att våga hjälpa till vid olyckor.

Efter genomförd utbildning får kursdeltagaren kompetenskort för genomförd utbildning i Barn-HLR, hjärtstartare och luftvägsstopp.

Följande moment ingår:
– Att våga rädda liv
– Första Hjälparens roll
– Kedjan som räddar liv
– L-ABC(DE)
– Livsfarligt läge
– Larmrutiner
– Hjärtat
– Medvetandekontroll
– Öppna luftvägar & andningskontroll
– HLR på barn (bröstkompressioner och inblåsningar)
– Användandet av hjärtstartare/defibrillator
– Luftvägsstopp
– Stabilt sidoläge

Öva regelbundet på hjärt- och lungräddning efter kursen. Repetitionskurs bör göras inom 1-2 år.

Mer information

Kurskod

BHLR

Kurstyp

Lärarledd kurs

Antal deltagare

6 st.

Kurslängd

3 timmar

Målgrupp

Alla människor som har egna barn eller som jobbar med eller befinner sig mycket i miljöer med barn som t.ex. lärare, skolsköterskor, fritidspedagoger, idrottsledare, etc.

Kursmål

Efter genomförd utbildning ska deltagaren ha grundläggande kunskaper i hjärt‐ och lungräddning för barn, kunna använda hjärtstartare på barn, hantera luftvägsstopp på barn och lägga ett barn i stabilt sidoläge.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs.

Kursbevis

Efter genomförd kurs får deltagaren kompetensbevis för Barn-HLR, hjärtstartare och luftvägsstopp.

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Barn-HLR”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

VAD SKILJER DE OLIKA KURSERNA ÅT?

För en jämförelse mellan de olika kurserna rekommenderar vi att du tittar på våran kursjämförelse som du hittar här.

ÄR DET NÅGOT ÅLDERSKRAV PÅ KURSERNA?

Nej, rent tekniskt kan all deltaga oavsett ålder, men 10 år är en lämplig riktlinje för att man ska kunna ta till sig kunskaperna.

Här hittar du en jämförelse mellan våra kurser.

FINNS DET NÅGOT FÖRKRAV PÅ KURSERNA?

Nej, generellt sett är det inga förkrav. Vissa kurser, som t.ex. el-skador, kan ha HLR med hjärtstartare som förkrav, men i våra kursbeskrivningar framgår tydligt vad som gäller för respektive kurs.

Här hittar du en jämförelse mellan våra kurser.

DU KANSKE OCKSÅ ÄR INTRESSERAD AV...

Du gillar kanske också…