Skylt Hjärtstartare Dubbelsidig – A4

Dubbelsidig i plast

Skylt Hjärtstartare Dubbelsidig – A4

Dubbelsidig i plast

Dubbelsidig nödskylt i hårdplast med text och symbol för Hjärtstartare.

Finns i storlek A4 och A5.

195 kr

Skyltstorlek
A4
Skyltstorlek
A4

I lager

[display_stock_alert_form]

Övriga

Beskrivning

Dubbelsidig nödskylt i hårdplast med text och symbol för Hjärtstartare.

Finns i storlek A4 och A5.

Mer information

Vikt 0,1 kg
Dimensioner 30 × 21 × 0,2 cm
Tillverkare

Produkttyp

,

Passar till

Färg

Material

Höjd (cm)

Bredd (cm)

Skyltstorlek

A4

Dubbelsidig

Ja

Passar till

Alla hjärtstartare

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera ”Skylt Hjärtstartare Dubbelsidig – A4”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

KAN MAN KÖPA EN HJÄRTSTARTARE SOM PRIVATPERSON?

Ja det kan man. Det är faktiskt en riktigt bra idé att ha en hjärtstartare hemma, i båten, husvagnen, stugan, etc. Riktlinjerna säger att man ska kunna ge den första stöten inom 3 minuter från hjärtstoppet och det är oftast väldigt svårt att uppnå om man inte har en i sin direkta närhet.

Det finns en studie som visar att trots att 2 av 3 hjärtstopp sker i bostaden finns bara cirka 2 procent av alla registrerade hjärtstartare i hemmiljö.

KAN MAN KÖPA EN HJÄRTSTARTARE TILL VÅR BOSTADSRÄTTSFÖRENING ELLER ANDRA FÖRENINGAR?

Absolut! Det är faktiskt en mycket bra idé att ha en hjärtstartare i bostadsrättsföreningen eller föreningen. Majoriteten av alla hjärtstartare i samhället finns på och runt våra arbetsplatser, och det är jättebra, men det hjälper ju inte om det skulle ske ett hjärtstopp när man är hemma.

Dessutom finns det en studie som visar att trots att 2 av 3 hjärtstopp sker i bostaden finns bara cirka 2 procent av alla registrerade hjärtstartare i hemmiljö.

KAN MAN ANVÄNDA HJÄRTSTARTAREN PÅ BÅDE VUXNA OCH BARN?

Det beror på modell.

Standard är vuxenläge.

När man ska använda en hjärtstartare på spädbarn eller barn brukar man vilja ha en lägre styrka på själva stöten (defibrilleringen). Det kan man uppnå på olika sätt.

Vissa modeller har både vuxen- och barnläge inbyggt och man växlar då mellan de olika lägena genom att trycka på en knapp på enheten.

På vissa modeller måste man använda speciella barnelektroder som man köper som extra tillbehör. När man ska använda den på ett barn byter man de inkopplade vuxenelektroderna till barnelektroderna.

Om man inte har tillgång till ett barnläge eller barnelektroder kan man dock använda hjärtstartaren med vuxenläge eller vuxenelektroder.

Vi rekommenderar en hjärtstartare som har både vuxen- och barnläge inbyggt. Alla hjärtstartare kräver att man byter ut batteri/batterier och elektroder vid ett givet serviceintervall. Om du har en modell som använder separata barnelektroder måste du byta ut även dom vid serviceintervallet vilket innebär en högre inköpskostnad.

VAR SKA HJÄRTSTARTAREN PLACERAS?

Hjärtstartaren bör placeras på en plats där den är lättåtkomlig och synlig. Antingen på ett enkelt anpassat fäste eller i ett skåp gjort för hjärtstartare.

Märk upp den tydligt med skyltar och se till att se till att alla vet var den är placerad.

Placera den gärna tillsammans med en brandsläckare och första hjälpen väska.

Förslag på placering är t.ex. trappuppgång, olika gemensamhetslokaler som finns på innergården som t.ex. relaxavdelningar, tvättstuga, samlingslokaler, etc.

Hjärtstartaren kan också placeras utomhus. För det finns det speciella skåp med tillval som t.ex. larm, värme, etc.

HUR SKA EN HJÄRTSTARTARE FÖRVARAS?

Om den ska förvaras inomhus i en "normal" miljö så räcker det oftast med att hänga den på ett enklare fäste som är anpassat till den modell som det gäller. Den skall dock märkas ut tydligt med en standardiserad skylt som rekommenderas att köpa in tillsammans med hjärtstartaren.

Om den ska förvaras i en mer utsatt miljö som t.ex. utomhus, i väldigt kalla eller varma miljöer, i fuktiga utrymmen, på dammiga platser, etc. så finns det ett antal olika förvaringsskåp som man kan använda sig av. Skåpen finns i olika konfigureringar där man kan välja en eller flera funktioner som t.ex. kyla, värme, batteriladdning, larm, lås, etc.

DET FINNS MASSOR AV OLIKA HJÄRTSTARTARE PÅ MARKNADEN OCH PRISERNA VARIERAR. VARFÖR REKOMMENDERAR DU DENNA HJÄRTSTARTARE?

Den hjärtstartare som Xpozed rekommenderar är den i särklass bästa på marknaden enligt flera stora tester.

Den har bäst resultat när det gäller tydlighet i röstinstruktioner, enkelhet att använda och snabbhet från start till strömstöt (defibrillering). Under användandet instruerar hjärtstartaren hur du ska utföra HLR samt har en metronom för att hjälpa till med takten. Den har också bäst prestanda när det gäller drifttid vid användande (13 timmar), antal strömstötar (mellan 103 och 106 beroende på styrka) och kan själv justera styrkan på strömstöten efter patientens tillstånd.

Den har också möjlighet till uppkoppling via WiFi vilket gör att ni (och Xpozed) kan hjälpa till att hålla koll på driften av enheten. Xpozed tillgång till driftövervakning är givetvis frivillig och kan väljas bort.

Hjärtstartare finns även som USB-version men vi rekommenderar den med WiFi.

ÄR DET NÅGR DRIFTSKOSTNADER FÖR HJÄRTSTARTAREN?

Batteriers kapacitet försämras efter några år och klistret på elektroderna torkar, därför byter man ut dessa med ett intervall på 2-5 år, beroende på modell.

Dessa utbytesprodukter beställs separat av Xpozed efter angivet intervall. Kostnaden för detta är ca 1 500 - 3 000 SEK per tillfälle. (2020 års priser)

I de fall hjärtstartaren hyrs istället för att köpas in ingår ett serviceavtal där förbrukningsprodukter ingår under hela garantitiden som är 8 år.

Om hjärtstartaren har WiFi eller 3G kan Xpozed hjälpa till med att hålla koll på dessa intervall.

VILKET SPRÅK PRATAR HJÄRTSTARTAREN?

Det beror på viken modell.

Standard är Svenska. Om du inte vill ha svenska kan du välja ett annat språk i samband med beställningen.

Vissa modeller kan konfigureras med två språk. Du växlar då mellan de olika språken med en knapp på enheten.

OM HJÄRTSTARTAREN HAR ANVÄNTS, ÄR DEN KASSERAD DÅ?

Nej, hjärtstartaren är inte kasserad om den använts. Hjärtstartaren drivs av ett utbytbart batteri och elektroderna är engångsartiklar, vilket innebär att om den använts så byter man ut batteriet och elektroderna och sedan är hjärtstartaren redo att användas igen.

Det är samma utbyteskit som du beställer från Xpozed vid angivet serviceintervall.

VAD ÄR SKILLNADEN MELLAN EN HALV- OCH HELAUTOMATISK HJÄRTSTARTARE?

En halvautomatisk hjärtstartare kräver att livräddaren trycker på en knapp för att ge en elstöt. Den helautomatiska sköter istället detta själv.

I Sverige och EU finns båda varianterna men det är vanligast med halvautomatiska och i USA t.ex. är det vanligast med helautomatiska.

Det har visat sig att tiden till första stöten är kortare med en halvautomatisk eftersom du inte måste vänta ut att hjärtstartaren själv ger en stöt.

Vi rekommenderar halvautomatiska modeller.

VAD INNEBÄR EN BIFASISK STÖT?

En bifasisk stöt är en elektrisk ström som leds genom hjärtat först i ena riktningen och sedan i den andra.