MAUS Trygga Familjen

Brandskyddspaket

MAUS Trygga Familjen

Brandskyddspaket

Bara själva vetskapen om att man har ett brandskydd nära till hands som fungerar utan årligt underhåll och ett elskåp som är brandsäkrat är en stor faktor till att man sover bättre på natten.

En teknologi som är helt harmlös för både barn och husdjur.

Eftersom våra mini-brandsläckare inte kräver något underhåll och smälter enkelt in i miljön tack vare sin nätta storlek så kan vi nu erbjuda ett brandskydd som smälter in i er hemmamiljö.

6 475 kr

[wpclv]

PAKETET INNEHÅLLER
[display_stock_alert_form]
MAUS

Om MAUS

MAUS är världens första saneringsfria och portabla brandskyddskoncept som erbjuder allt från portabla aerosolsläckare till stora automatiska sjävlsläckningssystem.

Bästsäljaren MAUS Xtin Klein är världens minsta och mest mångsidiga brandskydd. Väger endast 1/8 av en 2 kg pulversläckare och är mindre än en pepparkvarn. Du har 5 års garanti från produktionsdatum och till skillnad från en konventionell brandsläckare så kräver MAUS Xtin-serien inga årliga kontroller. MAUS Xtin-serien fungerar till 100% varje gång.
Inga Släckrester. Ingen Sanering. Holy Smoke!™

Förutom PostNord, som har utrustat alla sina bilar i region Syd med MAUS Xtin Klein, så används MAUS av Polisen, Nationella Bombskyddet, Anticimex, Sandvik, Stora Enso, Swedish Match mfl.

Beskrivning

Bara själva vetskapen om att man har ett brandskydd nära till hands som fungerar utan årligt underhåll och ett elskåp som är brandsäkrat är en stor faktor till att man sover bättre på natten.

I ett hem med en familj så är det viktigaste för att undvika en brandkatastrof at att man kan snabbt bekämpa branden och att det man bekämpar branden med fungerar.

Eftersom våra mini-brandsläckare inte kräver något underhåll och smälter enkelt in i miljön tack vare sin nätta storlek (mindre än en pepparkvarn) så kan vi nu erbjuda ett brandskydd som smälter in i er hemmamiljö.

Vårt koncept kan stoppa kortslutningar i elskåp och förhindra ert hus från att brinna ner till att släcka en fettbrand i köket om man skulle missa att sänka värmen. Utan att förstöra med pulver och skum.

Vår teknologi släcker elden med hjälp av en saneringsfri och helt giftfri kaliumbaserad rök. Därav vår slogan “Holy Smoke!™”. Så förstör inte ert hem i onödan med släckrester och var proaktiva mot bränder med våra brandskyddsklistermärken.

Enligt rekommendationerna från MSB (Myndigheten för Samhällskydd och Beredskap) så ska man ha minst en brandfilt på varje våningsplan.

Paketet innehåller:

4 x MAUS Xtin Klein – Kaliumbrandsläckare
2 x MAUS Dekke – Brandfilt
3 x MAUS Stixx PRO – Automatisk Brandskyddsenhet
2 x MAUS HALTER Klein – Väggfäste & skyddskåpa

Köp till:

1 x MAUS Xtin Grand – om ni har ett garage eller liknande där det kan uppstå en kraftigare brand pga mycket bränsle som är lättantändligt.

Instruktion:

  • Du fäster brandsläckare med sitt väggfäste på lämplig plats i ert hus. En på varje våningsplan (kan vara hall, vardagsrum eller entré).
  • Sen har ni minst en i Master Bedroom vid sidan om sängen på nattduksbordet och en i köket.
  • Brandfilten fäster ni i närheten av köket på lämplig plats och på det andra våningsplanet där den inte är i vägen, men finns tillgänglig.
  • Brandskyddsklistermärkena fäster ni inuti elcentralen. Beroende på storlek så får ni eventuellt lägga till några brandskyddsklistermärken. En normalstor elcentral med 2 rader behöver 2 stycken (i överkant med röda sidan nedåt) och en med 3 rader behöver 3 stycken (2 i överkant och 1 i mitten av elcentralen). På så sätt har ni ett skydd som kan vara skillnaden vid ett nedbrunnet hus och en isolerad brandincident i en elcentral.

Läs om verkliga historier där MAUS räddat liv och materiella tillbehörigheter här!

*ej effektiv mot glödbränder (lägereldar, glödande kol etc) och metallbränder

Om saneringsfri kaliumrök

Kaliumröken” är 100% giftfri och kommer inte att ta bort syret så du kan fortfarande andas normalt. Den kaliumbaserade röken kapslar in de brinnande partiklarna och håller dig säker.

Inga släckrester innebär ingen sanering. Spara tid och pengar och släck bränder med hjälp av rök. Kaliummixen skadar varken elektronik, inredning eller motor.

Enheten förlitar sig inte på tryck som en konventionell brandsläckare gör. MAUS fungerar till 100% varje gång! Inga årliga kontroller behövs. Den kommer att fungera till 100% under de 5 åren som garantin gäller.

Mer information

Vikt 6103 g
Produktnamn

Tillverkare

Produkttyp

, ,

Produktkategori

Paket

Släckmetod

,

MAUS Xtin Klein

MAUS Dekke Brandfilt

MAUS Dekke Mobil Brandfilt

MAUS Stixx

MAUS Stixx PRO

MAUS Rauch WiFi Brandvarnare

MAUS Xtin Grand

MAUS Halter Klein Väggfäste & skyddskåpa

MAUS Holster Klein Hölster

MAUS Nozzle Klein Munstycke

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera ”MAUS Trygga Familjen”

Din e-postadress kommer inte publiceras.

VAD MENAS MED SANERINGSFRI?

Saneringsfri betyder att brandsläckare inte lämnar några släckrester, dvs. inte smutsar ner.

Jämför med en pulversläckare. Om du använder en pulversläckare kommer hela rummet (och kanske övriga rum) att fyllas med ett pulversläckare.

Det betyder att allt som får pulver på sig måste kastas eller saneras. Det gäller möbler, kläder, prydnadssaker, böcker m.m. Även all elektronik blir oanvändbar och måste kastas. Har du ännu mer otur måste även ventilation, fläktar  m.m. också saneras.

Allt detta kostar pengar och tid. Du kanske måste flytta ut under de dagarna/veckorna som saneringen pågår. Dessutom är det stor sannolikhet att du får ett ganska stort åldersavdrag på dina saker.

Eftersom alla MAUS brandsläckare släcker med rök istället så blir det inte några rester och du kan fortsätta att äta din middag och titta på TV.

ÄR MAUS PRODUKTER GODKÄNDA?

MAUS är CE-märkt, certifierad av internationella organet RINA och godkänd av MSB (Myndigheten för samhällsskydd och beredskap).

KLARAR MAUS BRANDSLÄCKARE AV BRÄNDER I ELBILAR

Det finns inga brandsläckare som kan hantera en El-bilbrand. Det krävs mängder av vatten för att kyla en sådan brand och motverka den termiska rusningen som sker inuti. MAUS är framtagen för att vara ett snabbt alternativ innan branden tagit för stort fäste. I dom allra flesta fallen står brandsläckarna inte inom räckhåll men det är det som tanken med MAUS bygger på. Att ha den placerad för en snabb aktivering så brandförloppet inte blir så stort. Man ska alltså inte jämföra denna produkt med en 6 kg eller 12 kg pulver eller tro att man kan släcka en övertänd bil.

För några år sedan råkade ett företag utanför Södertälje ut för en motorbrand i en av servicebilarna under körning. Brandförloppet var snabbt och kraftigt men dom hade bara två MAUS tillgängliga och lyckades med dessa hålla nere värmen och branden så pass länge tills bilen var utplockas på all deras verktyg innan räddningstjänsten anlände. När motorhuven lyftes skingrades röken från MAUS och elden blossade då upp igen men släcktes snabbt med ett par liter vatten.

Vinsten i denna historien är:

- Låg miljöpåverkan, alla gifter i en brand hamnar till slut i grundvattnet med släckvattnet.

- Endast bilen totalförstördes, företagets bokföring och alla verktyg som befann sig i bilen kunde räddas.

MAUS - Framtidens brandskyddskoncept

Ladda ner / visa

MAUS - Join the revolution

Ladda ner / visa

Beskrivning av MAUS historia, teknologi och koncept. En berättelse om vad som kan hända om du hanterar världens bästa sanerignsfria brandksydd

MAUS Xtin Klein - Vad kostar ett avbrott i er verksamhet?

Ladda ner / visa