Pulversläckare Trygg P12T

Med slang

Pulversläckare Trygg P12T

Med slang

4 563 kr

[wpclv]
[display_stock_alert_form]
Presto

Om Presto

Sedan starten 1959 har Presto arbetat mot deras vision “Alltid säker” – ingen och inget skall skadas av brand och olycka. Från de tidiga åren i källarlokalen på Bergsgatan i Katrineholm där Gunnar Danielsson började sälja och serva brandsläckare, till dagens ständigt växande Presto över 500medarbetare och över 70 kontor över hela norden – och resan fortsätter.

Brandskydd kan ibland upplevas krångligt men Presto+ gör det enkelt för dig att ha kontroll på ditt brandskydd.
Genom Prestos produkter kan du även få service och underhåll av dina brandskyddsinstallationer, hjälp med egenkontroller och en överblick på era risker.

Beskrivning

Om pulversläckare

Pulver används huvudsakligen i handbrandsläckare. Inom industrin och räddningstjänsten samt på flygplatser och i försvaret används det även i fasta eller mobila släckaggregat. Det förekommer även i mindre omfattning i fasta släcksystem.

Den släckande beståndsdelen i pulver är huvudsakligen ammoniumvätefosfat. Pulver baserade på ammoniumfosfat släcker A-, B- och C-bränder. Tidigare baserades det även på natriumvätekarbonat och kaliumvätekarbonat. Men eftersom sådant pulver endast släcker B- och C-bränder har det minskat i betydelse.

Släckning av en brand åstadkoms genom att pulvret avbryter förbränningsprocessen. Det sker genom kylning, kvävning och en kemisk process kallad negativ katalys. ABC-pulvret smälter dessutom och bildar ett skyddande skikt på glödbildande material. Skiktet hindrar återantändning då luften hindras att nå glödbildningen. När pulvret sprutas mot branden bildas ett kraftigt pulvermoln som snabbt täcker och delvis sugs in i brandhärden. Genom pulvrets skärmbildande effekt skyddas operatören mot strålvärme.

Släckpulvret är frostbeständigt och leder inte elektricitet.

En nackdel med pulver kan vara behovet av sanering efter en släckinsats. Men ofta är saneringsbehovet som själva branden förorsakat betydligt större. Pulver i kombination med fukt är mycket korrosivt och kan orsaka skador på oskyddade metallytor. Man slipper dock fuktskador. Av vad som hittills är känt är pulver ofarligt för naturen och människan, men p.g.a. de mycket finfördelade kornen i pulvermolnet kan det vara irriterande för ögon och slemhinnor.

Mer information

Vikt 16400 g
Produktnamn

Tillverkare

Modell

Produkttyp

Beteckning

Placering

,

Miljö

,

Drifttemperatur

Klassning

Lagringstemperatur

Släckmetod

Släckmedel

Mängd släckmedel

Tömningstid (sek)

Typ av bränder

Brännbara vätskor, El max 1000V, fett, Gas, Gummi, Papper, Plast, Textil, Trä

Garanti (år)

Märkning/certifiering

, , ,

Färg

Material

Dimensioner

Mått LxHxB (cm)

Vikt (gr)

Antal/pall

35

Leverantörens art.nr.

EAN-nummer

Övrig info

4-språkig, Ej fotring, Med slang

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera ”Pulversläckare Trygg P12T”

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Content missing