MAUS handbrandsläckare – Världens minsta brandsläckare

MAUS hölster till brandsläckare
Med tillhörande höslster är du alltid redo om olyckan är framme. Elektriker, väktare, taxichaufför, industri, bygg, ja användningsområdena är oändliga...
MAUS släcker med rök
Tack vare att släckningen sker med rök blir det inga rester som du annars skulle fått från pulver, vatten eller skum.
Förvara din MAUS in handskfacket
Den är tillräckligt liten för att du ska kunna förvara den i handskfacket.
Lätt handhavande
Lätt handhavande
Flexibel
Släckaren klarar av alla bränder.
maus_fire_kitchen
Ha den framme hemma
Det lilla formatet gör att du lätt kan ha en tillgänglig hemma.
Fickformat
Bara att stoppa den i fickan om du vill ta den med.
maus_logo_rw_down
MAUS – Världens minsta brandsläckare

VÄRLDENS MINSTA BRANDSLÄCKARE
MAUS Xtin Klein är den enda eldbekämparen som du får plats med i ditt handskfack. Den är en snabb hjälp när mindre bränder uppstår och den klarar många sorters bränder. Du bekämpar elden med hjälp av kaliumbaserad rök och slipper att sanera din bil från pulver, skum eller vatten. Den är så liten att den får plats i din ficka men har ändå samma släckkraft som en 2 kg pulversläckare.

Enheten har en kastlängd på 3 meter, är 24 cm lång, 5 cm i diameter och väger 480 gram. Funktionsduglig i extrem kyla och extrem värme (-20 – +60).

MÅNGSIDIG – KLARAR ALLA BRÄNDER
När det gäller mångsidighet så är MAUS Xtin Klein unik. MAUS används på fältet av bl.a. Nationella Bombstyrkan, Larm Assistans och Anticimex och har vunnit tester i Husvagnstest (2015) och Mobil & Caravan (2016). Den är tillverkad för att speciellt klara vätskebrand, fettbrand, el-brand och gasbrand. MAUS är certifierad att klara mindre bränder i brandklasserna BC (gas och brinnande vätska), men har även testats på mindre bränder i initialskedet som trä, plast, papper, inredning, tyg, bensin, diesel, gasol, ammoniak, el (upp till 75000 volt), fotogen, lacknafta etc. med väldigt goda resultat. MAUS skall vara ett komplement till befintligt och godkänt brandskydd enligt EN3-7 där det finns sådana krav.

RYMDTEKNOLOGI
MAUS är CE-märkt, certifierad av internationella organet RINA och godkänd av MSB (Myndigheten för samhällsskydd och beredskap).  Teknologin bakom MAUS Xtin Klein utvecklades när det ryska rymdprogrammet skulle ta fram ett brandskydd för sina kosmonauter. Eftersom en konventionell brandsläckare orsakar släckrester som pulver och skum så utvecklades den aerospaceteknologi som ligger bakom MAUS Xtin Kleins förmåga att släcka eld med kaliumbaserad aerosol.

Pris: 695:- (inkl. moms)

Ladda ner säkerhetsdatablad på svenska

Ladda ner säkerhetsdatablad på svenska

 

 

 

 

 

 

loading
Big Buck Bunny
00:00
--
/
--
youtube play
vimeo play

MAUS

  • MAUS Xtin Klein SVE
  • MAUS-VS.-SLÄCKSPRAY
  • MAUS Xtin Klein Holy Smoke™ SWE
  • See how MAUS Xtin Klein works