Kurser

 

 

Vårt utbud av kurser i första hjälpen och HLR stärker din förmåga att hjälpa till när det verkligen behövs. Det är egentligen inte speciellt svårt men att hamna i en akut situation kan vara skrämmande. Om du inte har självförtroendet att våga rycka in och hjälpa till är dessvärre dina kunskaper bortkastade. Därför fokuserar våra kurser mycket på den mentala biten för att få deltagarna att våga hjälpa till och att våga använda sina kunskaper, vilket är steg nummer ett till en lyckad räddning.

Vi garanterar högsta kvalitet på en effektiv utbildning som kan rädda liv och kurserna kan genomföras på allt från 1 timme till flera dagar beroende på alternativ. Vi ger vi dig deltagarna de kunskaper, verktyg och det självförtroende som behövs för att rädda liv.

Utbildningsprogrammet i HLR bygger på internationella riktlinjer från ILCOR (International Liasion Committee on Resusitation) och ERC (European Resuscitation Council). Riktlinjerna i hjärt-lungräddning uppdateras var femte år. Vi har också utbildningar enligt American Heart Association (AHA).

Välj mellan våra standardkurser eller låt oss skräddarsy en kurs efter just eran organisation, företag eller förening. T.ex. kan vi erbjuda dessa kurser.

 • Skräddarsydd kurs (SKS)
  Kanske ditt företag, din organisation, din förening eller kanske ett kompisgäng har specifika behov på utbildning? Låt oss på Xpozed skräddarsy en kurs till er där ni själva kan vara med och påverka innehållet.
 • Kurs för privatpersone (KFP)
  Vi kan givetvis genomföra kurser för privatpersoner också. Vi har dock inga fasta datum för det, men kontakta oss så hittar vi en lösning.

Kurser som kan användas som tilläggsmodul till en annan kurs. Se dock i första hand vårat kompletta kursutbud ovan.

 • Grundläggande kurs i Hjärt- & Lungräddning (HLR)
  HLR-kursen passar alla, oavsett ålder eller storlek, och inga förkunskaper krävs. Denna kurs innehåller inte hjärtstartare. Rekommenderas dock att den kompletteras med AED (hjärtstartare). Kurslängd: a. 2,5 timmar. Förkrav: Inga.
 • Hjärtstartare (AED)
  För deltagare som nyligen är uppdaterade i HLR och vill lära sig att använda Automatiska Defibrillatorer. Kurslängd: Ca. 1 timme. Förkrav: HLR.
 • Basal Första Hjälpen – Skador (FHSK)
  Första Hjälpen är så mycket mer än att bara sätta på plåster. Lär dig göra egna bedömningar för att kunna prioritera din insats vid olyckor och sjukdomstillstånd. Kurslängd: Ca. 1,5 timmar. Förkrav: Inga.
 • Basal Första Hjälpen – Sjukdomar (FHSJ)
  Första Hjälpen inriktad på olika sjukdomstillstånd som t.ex. allergier, astma, diabetes, epilepsi, m.m. Lär dig göra egna bedömningar för att kunna prioritera din insats vid de vanligaste sjukdomstillstånden. Kurslängd: Ca. 1,5 timmar. Förkrav: Inga.
 • Komplett Första Hjälpen  (FH)
  Första Hjälpen är så mycket mer än att bara sätta på plåster. Lär dig göra egna bedömningar för att kunna prioritera din insats vid olyckor och sjukdomstillstånd. Kurslängd: Ca. 4 timmar. Förkrav: Inga.