Kurser

Hjärt- & lungräddning är egentligen inte speciellt svårt, men att hamna i en akut situation kan vara skrämmande. Om du inte har självförtroendet att våga rycka in och hjälpa till är dessvärre dina kunskaper bortkastade. Därför fokuserar våra kurser mycket på den mentala biten för att få deltagarna att våga hjälpa till och att våga använda sina kunskaper, vilket är steg nummer ett till en lyckad räddning.

Vi garanterar högsta kvalitet på en effektiv utbildning som kan rädda liv och kurserna kan genomföras på allt från 1,5-8 timmar beroende på alternativ. Vi ger vi dig deltagarna de kunskaper, verktyg och det självförtroende som behövs för att rädda liv.

Utbildningsprogrammet i HLR bygger på internationella riktlinjer från ILCOR (International Liasion Committee on Resusitation) och ERC (European Resuscitation Council). Riktlinjerna i hjärt-lungräddning uppdateras var femte år. Vi har också utbildningar enligt American Heart Association (AHA).

Välj mellan våra standardkurser eller låt oss skräddarsy en kurs efter just eran organisation, företag eller förening. T.ex. kan vi erbjuda dessa kurser.

 • Vuxen-HLR med hjärtstartare (HLR+AED)
  Vår mest populära kurs och den grundläggande utbildningen. Denna utbildning riktar sig till den breda allmänheten. Inga förkrav.
 • Grundläggande kurs i Hjärt- & Lungräddning (HLR)
  HLR-kursen passar alla, oavsett ålder eller storlek, och inga förkunskaper krävs. Rekommenderas dock att den kompletteras med AED (hjärtstartare). Se även HLR+AED. ca. 2,5 timmar. Inga förkrav.
 • Hjärtstartare (AED)
  För deltagare som nyligen är uppdaterade i HLR och vill lära sig att använda Automatiska Defibrillatorer. Ca. 1 timme. Förkrav HLR.
 • D-HLR (DHLR)
  En mer utförlig utbildning där teamträning och handhavande av hjärtstartare prioriteras. Riktar sig till de personer som har särskilt ansvar för hjärtstartare på arbetsplatser eller publika anläggningar samt de som i sin yrkesroll förväntas kunna utföra första hjälpen eller HLR (ex. säkerhetsvakter, brandmän, polis, idrottsledare, personal i simhallar, flygpersonal, etc.) och som har tillgång till hjärtstartare. Ca. 5 timmar.
 • Första Hjälpen (FH)
  Första Hjälpen är så mycket mer än att bara sätta på plåster. Lär dig göra egna bedömningar för att kunna prioritera din insats vid olyckor och sjukdomstillstånd. Ca. 3 timmar. Inga förkrav.
 • EL-olyckor (EL)
  Första hjälpen vid el-olyckor. Ca. 3 timmar. Förkrav för denna kurs är HLR+AED.
 • Samarit / Första Hjälpare Grundkurs (SAMG/FHG)
  Den klassiska utbildningen för företag som använder sig av ett samaritsystem, dvs, att ett antal utvalda medarbetare har fördjupade kunskaper att kunna ”rycka in” när det väl händer. Innehåller HLR, hjärtstartare (AED), första hjälpen. Verksamhetsanpassad. Ca. 12-16 timmar fördelat på två dagar. Inga förkrav. 
 • Samarit / Första Hjälpare Repetition (SAMR/FHR)
  Repetitionsutbildning för de som gått grundkursen. Ca. 7-8 timmar. Förkrav grundkursen.
 • Luftvägsstopp (LS)
  Vi har alla upplevt det, antingen själva eller någon i vår närhet. vad gör man om någon sätter i halsen eller får en luftvägsblockering? Ingår i HLR, HLR+AED och EL.
 • Barn HLR (BHLR)
  Det finns förmodligen få situationer som kan vara så skrämmande som att inte kunna hjälpa ett barn i nöd.